Русија негира учешће својих авиона у нападима у Алепу

Министарство одбране РФ је негирало да су руски авиони одговорни за ваздушне ударе у којима је уништена болница у сиријском граду Алепу, истичући да руски авиони протеклих дана нису изводили нападе у том подручју.

За ваздушне нападе у Алепу одговорна је нека друга земља, сугерисало је руско Министарство одбране, преноси Ројтерс.

"Према нашим информацијама, увече 27. априла, први пут након дуге паузе, над Алепом је летео авион који је припадао једној од земаља из такозване анти-ИД коалиције земаља", наводи се у саопштењу руског министарства.

У Алепу је током последња 24 сата погинуло најмање 38 цивила, док је више десетина повређено, саопштила је Сиријска опсерваторија за људска права, са седиштем у Лондону.

У нападу сиријског режима на болницу и оближњу стамбену зграду у Алепу је током ноћи погинуло најмање 20 цивила, а волонтери цивилне одбране тврде да је међу погинулима један стоматолог и пет чланова једне породице, укључујући и двоје деце.

Ситуација у Алепу је катастрофална након напада који су током ноћи извршени на болницу у том граду, а прекинута је и рута којом се хуманитарна помоћ достављала милионима Сиријаца, саопштиле су раније Уједињене нације.

"Не могу да изразим колико је важно шта ће се дешавати у наредним сатима и данима", рекао је председавајући групе стручњака УН за хуманитарну помоћ Јан Егеланд након састанка чланица Међународе групе за подршку Сирији, а пренео Ројтерс.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво