Опсерваторија: Ново бомбардовање Алепа, 25 мртвих

Најмање 25 особа, међу којима најмање једно дете и пет припадника спасилачких екипа, погинуло је у ваздушним нападима сиријске војске на област око града Алепа на северу земље, саопштила је сиријска опозициона Опсерваторија за људска нови биланс жртава.

Генерални секретар УН Бан Кимун рекао је раније данас да је дубоко забринут због растућег насиља у Сирији и позвао је зараћене стране да поштују прекид ватре и учествују на преговорима у Женеви.

Сиријска војска извршила је око 40 напада на области око Алепа које контролишу побуњеници.

Укупно 100 људи настрадало је од петка у ваздушним ударима побуњеника и сиријске војске на цивилне објекте у Алепу.

Сиријска опсерваторија за људска права навела је да су побуњеници гађали делове Алепа под контролом снага режима.

"Провинција Алеп представља кључ у решавању сукоба у Сирији, јер свака страна која је укључена у рат има неки интерес у тој провинцији", рекао је за Франс прес директор опсерваторије Рами Абдел Рахман.

Ваздушни удари настављају се упркос примирју које је ступило на снагу 27. фебруара уз посредовање САД и Русије.

У Сирији је током петогодишњег грађанског рата погинуло више од 270.000 људи.

Трећа рунда индиректних преговора зараћених страна под окриљем УН, која је почела 13. априла у Женеви, требало би да буде окончана сутра, али никакав напредак није постигнут пошто је највећа опозициона формација суспендовала своје учешће.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 24. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи