Крај жестоких борби, Палмира у рукама сиријске војске

Сиријске оружане снаге данас су у потпуности преузеле контролу над древним градом Палмиром, одневши велику победу над Исламском државом, јавља АФП, позивајући се на неименовани војни извор.

"Након тешких борби током ноћи, војска има пуну контролу над Палмиром - како над старим градом, тако и над стамбеним деловима", навео је исти извор.

Снаге сиријског режима јуче су прошириле контролу северно од историјског града и заузеле оближњи град Ел Амирију који су дотад држали џихадисти Исламске државе, а који се сматра "капијом Палмире", објавила је сиријска државна телевизија.

Команда сиријске војске наводи да ће њене трупе заједно са савезницима, уз подршку сиријског и руског ваздухопловства, наставити кампању против Исламске државе, Фронта Eл Нусра и "других терористичких група".

Ројтерс додаје да сиријска влада све наоружане франкције које се боре против председника Башара eл Асада назива терористичким групама.

ИД је заузела тврђаву Палмире 23. маја 2015. и тамо подигла своју заставу, успоставивши контролу над древним градом.

Дворац и антички град Палмира су на Унесковој листи светске баштине.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара