Петоро Израелаца рањених у Истанбулу враћено кући

Два авиона са делегацијом израелске хитне помоћи слетела су рано јутрос на аеродром Бен-Гурион крај Тел Авива носећи петоро Израелаца рањених у самоубилачком бомбашком нападу у Истанбулу, у коме је троје Израелца убијено.

Петоро осталих рањених Израелаца, од којих је четворо у озбиљном стању, су и даље у болници у Истанбулу и очекује се да буду враћени у Израел данас поподне, а

у међувремену је полетео израелски војни авион за Истанбул да превезе те рањенике и тела погинулих.

Два израелска авиона полетела су синоћ за Турску да превезу рањене, међу којима и двоје туристичких водича.

У јучерашњем бомбашком нападу који се догодио око 11.00 часова у чувеној истанбулској улици Истиклал, популарној туристичкој дестинацији, убијене су четири особе, а 36 особа је рањено.

Међу рањеним Израелцима има чланова две различите туристичке групе, које су се очито нашле у тој улици пре напада, јављају израелски медији.

За троје Израелаца се још не зна где су након инцидента и израелско Министарство спољних послова ради на успостављању контакта с њима.

Израелски премијер Бењамин Нетањаху рекао је синоћ да нема потврде да су мета напада били Израелци.

Ово је четврти терористички напад у Турској од почетка ове године подсећају израелски медији.

Ниједна терористичка организација није за сада преузела одговорност за овај најновији напад, али извештаји у Турској указују да га је извео бомбаш Савас Јидлиз. Он је такође погинуо у нападу и наводно је повезан са Исламском државом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи