Протести широм Европе у знак подршке мигрантима

Дан након што су Европска унија и Турска постигле коначан договор у циљу решавања мигрантске кризе, хиљаде људи изашло је на улице у европским престоницама да изразе подршку мигрантима.

Демонстранти су марширали улицама Лондона, Атине, Барселоне, Беча, Амстердама и неколико швајцарских градова, док је Грчка прионула на спровођење потребних мера како би се применио споразум запечаћен на јучерашњем самиту у Бриселу, преноси АФП.

Тако се у британској престоници 4.000 људи придружило демонстрантима који су носили плакате са слоганима попут "Избеглице, добродошле" и "Одупримо се расизму".

У Атини је, како је полиција саопштила, 1.500 људи изашло на улице, док медији тврде да их је било чак 3.000.

Демонстрати, међу којима је било много авганистантских избеглица, нарочито жена и деце, узвикивали су: "Отворите границе" и "Ми смо људска бића, имамо права".

Истовремено, у Солуну је у протестима учествовало око 500 људи, навела је полиција.

Неколико хиљадал јуди марширало је и у Барселони, носећи транспаренте са слоганима попут "Ниједна особа није илегална", док је у Бечу у демонстрацијама истим поводом учествовало око 2.500 људи.

Десетине људи изашле су и на лице Амстердама, док се у Женеви више од 600 људи прикључило протестима у знак подршке правима миграната да остану.

Неки су нарочито протестовали због смештања избеглица у бункере.

Мањих протеста је, такође, било у швајцарским градовима као што су Цирих и Луцерн.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво