Протести широм Европе у знак подршке мигрантима

Дан након што су Европска унија и Турска постигле коначан договор у циљу решавања мигрантске кризе, хиљаде људи изашло је на улице у европским престоницама да изразе подршку мигрантима.

Демонстранти су марширали улицама Лондона, Атине, Барселоне, Беча, Амстердама и неколико швајцарских градова, док је Грчка прионула на спровођење потребних мера како би се применио споразум запечаћен на јучерашњем самиту у Бриселу, преноси АФП.

Тако се у британској престоници 4.000 људи придружило демонстрантима који су носили плакате са слоганима попут "Избеглице, добродошле" и "Одупримо се расизму".

У Атини је, како је полиција саопштила, 1.500 људи изашло на улице, док медији тврде да их је било чак 3.000.

Демонстрати, међу којима је било много авганистантских избеглица, нарочито жена и деце, узвикивали су: "Отворите границе" и "Ми смо људска бића, имамо права".

Истовремено, у Солуну је у протестима учествовало око 500 људи, навела је полиција.

Неколико хиљадал јуди марширало је и у Барселони, носећи транспаренте са слоганима попут "Ниједна особа није илегална", док је у Бечу у демонстрацијама истим поводом учествовало око 2.500 људи.

Десетине људи изашле су и на лице Амстердама, док се у Женеви више од 600 људи прикључило протестима у знак подршке правима миграната да остану.

Неки су нарочито протестовали због смештања избеглица у бункере.

Мањих протеста је, такође, било у швајцарским градовима као што су Цирих и Луцерн.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(недеља, 20. мар 2016, 07:34) - anonymous [нерегистровани]

А има ли

у Америци протеста грађана Вашингтнона и осталих америчких градова, који праве притисак на белу кућу да отвори границе за избеглице са блиског истока?...Јер, свега овог неби ни било да није Америка напала Ирак и Сирију...Америка је и најодговорнија за стање у земљама ових избеглица, која им је ради америчког поимања демократије разрушила домове и будућност у њиховим земљама...Зашто ЕУ. ћути и зашто пред УН-ом не позове Америку, да као најодговорнија за овакво стање у тим земљама не преузме одговорност и прихвати ове људе чију је будућност уништила?...