Пентагон: САД уништиле хемијске оружане капацитете ИД

САД су извеле ваздушне нападе у којима верују да су уништили хемијске оружане капацитете Исламске државе, саопштио је Пентагон, додајући да је информације за ударе сакупио од екстремисте кога су заробили амерички командоси.

"Верујемо да ће нам информације које смо успели да добијемо омогућити да изведемо и додатне операције", рекао је портпарол Пентагона Питер Кук, а преноси Ројтерс.

Пентагон је, такође, саопштио да је у фебруару током операције у Ираку заробио Сулејмана Давуда ал Бакара, познатог као Абу Давуда, који је шеф арсенала хемијског оружја ИД, наводи британска агенција.

Његовим хватањем је са попришта уклоњен кључни лидер ИД, наводи Пентагон у саопштењу, у којем се каже и да је Абу Давуд раније данас пребачен у притвор ирачке владе.

Пентагон је прецизирао да је детаље о складиштима и објектима за производњу хемијског оружја ИД, као и о људима који су у то умешани, добио од Давуда, а на основу тих информација је коалиција на челу са САД извела више напада на ИД.

АП наводи да је америчка војска данас пребацила лидера ИД, заробљеног прошлог месеца, под контролу ирачке владе након што је искористила информације које јој је он пружио за извођење ваздушних напада на објекте за производњу хемијског оружја ИД.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво