Читај ми!

Путин: Избори у Сирији не ремете мировне преговоре

Русија сматра да је одлука сиријских власти о организовању парламентарних избора у априлу 2016. године у складу са тренутним Уставом Сирије и да не угрожава предузете мере у спровођењу мировног процеса, саопштио је Кремљ. Француски председник реаговао осудивши организовање избора.

Руски председник Владимир Путин оценио је да организовање парламентарних избора неће утицати на мировни процес о окончању петогодишњег рата у Сирији, наводи се у саопштењу, у ком се додаје да се прекид ватре, који је ступио на снагу пре недељу дана, углавном поштује.

Путин је оцену изнео после телефонског разговора са француским колегом Франсоа Оландом, немачком канцеларком Ангелом Меркел и премијерима Велике Британије и Италије, Дејвидом Камероном и Матеом Ренцијем.

Кремљ је навео да је примирје створило услове за политичко решавање сиријске кризе путем дијалога зараћених страна под окриљем УН. Наставак преговора заказан је за 9. март у Женеви.

Оланд је, са друге стране, осудио организовање избора у Сирији.

"Идеја о организовању избора је провокативна и потпуно нереална", рекао је Оланд на заједничкој конференцији за новинаре са Ангелом Меркел у Паризу.

Сиријске власти су 22. фебруара саопштиле да ће 13. априла бити одржани парламентарни избори.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи