Читај ми!

Оптужено 69 припадника УН за сексуално злостављање

Уједињене нације спроводе истрагу због сексуалних напада против свог особља из 21 земље које је било распоређено у мисијама током прошле године. Реч је о цивилном особљу као и о припадницима војске и полиције, саопштио је генерални секретар УН Бан Кимун.

Истрагу о оптуженима за сексуално злостављање водиће правосудни органи из земаља из којих су оптужени. С обзиром на то да истраге воде земље које сарађују у војним мисијама УН, казне највероватније неће бити спроведене док оптужени не окончају учешће у мисијама. 

Оптужбе укључују сексуалне нападе, полне односе у замену за храну и полне односе с малолетницима.

Према оптужбама које су изнесене прошле године, 15 их је против цивилног особља, које ће истражити УН, 38 се односе на припаднике војног контингента, а 16 на полицајце распоређене у мисијама за одржавање мира.

Војници и полицајци против којих су подигнуте оптужбе за сексуално злостављање, или још трају истраге, долазе из земаља међу којима су Камерун, Демократска Република Конго, Мароко, Нигерија, Јужноафричка Република, Канада, Руанда, Сенегал и Молдавија.

Оптужбе су изнесене и против особља из Немачке, Словачке и Гане, али се испоставило да су непоткрепљене.

Међу 69 оптужби обухваћено је 10 мировних мисија са 22 случаја пријављена у Средњоафричкој Републици и 16 случајева у Демократској Републици Конго.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи