Аустралија проверава део несталог авиона

Готово две године од нестанка авиона "Малезија ерлајнса" са 239 путника, делови олупине пронађене код југоисточне обале Африке, за које се верује да припадају тој летелици, стижу у Аустралију на проверу, саопштили су званичници.

Комад метала који је дуг један метар, пронађен је почетком ове недеље близу обале Мозамбика, а нашао га је амерички авантуриста који је водио сопствену потрагу за авионом "боинг 777" на лету МХ370 који је нестао 8. марта 2016, преноси Ројтерс.

Део олупине ће бити на провери код аустралијских званичника, којима ће помагати малезијске власти и представници произвођача авиона "боинга".

"Превише је у овом тренутку рано за спекулације о пореклу дела олупине", навео је у обраћању националном парламенту аустралијски министар за инфраструктуру и саобраћај Дарен Честер.

Честер је, ипак, додао да је део пронађен на "локацији која одговара процењеној путањи плутања олупине коју је урадио аустралијски Биро за саобраћајну безбедност".

Малезијски министар саобраћаја Лиу Тионг Лај рекао је јуче да постоји "велика могућност" да је ово парче метала припадало "боингу 777" који је нестао мало након полетања из Куала Лумпура за Пекинг, а за који се верује да је пао у Индијски океан.

Неименовани амерички званичник јуче је за Си-Ен-Ен навео да се ради о делу покривача репног крила.

Други извор јуче је навео да не постоје подаци да је у свету нестао неки други "боинг 777" осим оног који је припадао ""Малезија ерлајнсу" и који је нестао пре две године.

Америчка телевизијска станица наводи да је и даље мистерија шта се десило с остацима тог авиона. Током потраге су проналажени неки делови олупине, а за део њих се испостављало да представљају лажни траг.

Остаци пронађени на Тајланду средином јануара нису били са лета МХ370, али јесу они које су француски истражитељи нашли прошлог јула на острву Реинијон.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара