Додатна средства за безбедносне мере у Калеу

Британија ће дати још око 20 милиона евра додатних средстава за јачање безбедносних мера у Калеу где хиљаде избеглица борави у камповима у нади да ће прећи Ламанш, изјавио је француски министар за европске послове Харлем Дезир.

Британија је већ дала више од 60 милиона али "даће још око 20 милиона евра", рекао је Харлем Дезир радију РФИ.

Тим новцем ће се појачати безбедност у зони прилаза тунелу и ојачати борба против мрежа кријумчара људи, пренео је АФП.

Вест о додатним средствима саопштена је пар сати пре самита француског председника Франсоа Оланда и британског премијера Дејвида Камеона у Амјену, на северу Француске, где ће главна тема бити криза у Калеу.

Јуче је шест иранских миграната зашило уста у знак протеста против масовних исељења и рушења дела дивљег избегличког кампа у Калеу, у очајничком покушају да привуку пажњу јавности на ситуацију у којој се налазе.

У предграђу те француске луке већ трећи дан траје рушење  дивљег насеља у којем живи више хиљада људи који се надају да ће кришом прећи Ламанш како би се докопали бољег живота у Великој Британији.

Да би спречили рушење својих импровизованих кућица, неки мигранти су се попели на кровове, док су их други у знак протеста запалили.

Иранци који су зашили уста су у рукама држали папир на којем је написан позив представницима Уједињених нација да посете камп.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво