Сарадник Клинтонове добио имунитет у контроверзи с мејловима

Бивши сарадник Хилари Клинтон који је поставио сервер за контроверзни приватни мејл који је користила док је била државна секретарка, добио је имунитет у кривичној истрази о овом случају, објавио је "Вашингтон пост".

Министарство правде дало је имунитет Брајану Паљану, који је поставио сервер 2009. године и који сада сарађује са ФБИ, навео је амерички дневник позивајући се на неименованог полицијског функционера, а преноси АФП.

Паљано, који је радио за Клинтонову и током председничке кампање 2008. године, позивао се раније на уставно право на ћутање о овом случају, између осталог, и пред одбором америчког Представничког дома у септембру.

Клинтонова, фаворит за номинацију Демократске странке на председничким изборима у новембру 2016. године, у уторак је постигла велики успех на унутарстраначким изборима у 11 држава, победивши у седам држава и поразивши свог главног ривала Бернија Сандерса, упркос скандалу са мејловима који оптерећује њену кампању.

Када се прошле године испоставило да је користила приватни сервер и незваничну адресу за мејлове док је била државни секретар, Републиканци су је оптужили за неправилност у раду сугеришући да је можда нешто нелегално прикривала.

Међутим, Клинтонова је тврдила да ниједан од тих мејлова није био поверљив и пошто су уклоњени приватни мејлови доставила је остале на 52.000 страница Стејт дипартменту.

Стејт дeпартмент је постепено те мејлове учинио доступним за јавност, а последњи део ће бити објављен у понедељак.

Скандал са мејловима је један од већих проблема у кампањи Хилари Клинтон.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво