Вулетић: После "Супер уторка" још увек неизвесно у табору републиканаца

Хилари Клинтон је после доброг резултата у "Супер уторку" направила одлучујући корак у изборној трци за председничког кандидата САД, док је неизвесније у табору републиканаца где једино Тед Круз може стати на пут Доналду Трампу, сматра социолог Владимир Вулетиућ.

После информације да су републикански претендент за председничку номинацију у САД Доналд Трамп и његова демократска ривалка Хилари Клинтон избили као убедљиви фаворити током "Супер уторка", социолог Владимир Вулетић рекао је за РТС да се пракса да ко победи у "Супер уторку" постаје и кандидат за изборе показала као тачна за сада само код демократа.

"Хилари Клинтон је направила битан, одлучујући корак, међутим, што се републиканаца тиче мени је интересантно да се Тед Круз одвојио и да је он сада главни противкандидат Трампу", навео је Вулетић.

Према његовим речима, Круз се одвојио и он је једини човек који може стати на пут Трампу.

Трамп игра на карту естрадизазације политике, што смо видели код Берлусконија у Италији. Он је привукао медије својим изјавама, мада и он сам каже да неће све радити као што је рекао, додаје социолог.

Вулетић каже да се чинило да је Трамп неозбиљан кандидат, а сада се показало да је најозбиљнији.

Како је додао, Трамп кокетира са страховима обичног малог човека који је уплашен у овим временима, ко је склон да види непријатеља у његовој околини.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво