Помоћ УН за Сиријце у опкољеним областима

Уједињене нације и партнерске хуманитарне организације намеравају да у наредних пет дана допреме помоћ за 154.000 Сиријаца у опкољеним областима, рекао је координатор УН у Дамаску Јакуб Ел Хиљо.

Ел Хиљо је навео да су УН, чекајући одобрење страна у сукобу, спремне да у првој четвртини ове године допреме помоћ за око 1,7 милиона људи у сиријским областима до којих се тешко долази.

Према проценама УН, скоро пола милиона људи живи под опсадом у Сирији, а 4,6 милиона у областима до којих је тешко допремити помоћ, преноси Ројтерс.

УН се надају да ће прекид непријатељстава у Сирији омогућити да се оконча 15 опсада.

"То је најбоља прилика за сиријски народ у последњих пет година за одржив мир и стабилност", навео је Ел Хиљо.

Координатор УН у Дамаску је додао да сви знају да, без садржајног политичког процеса и политичког решења, прекид непријатељстава и хуманитарна помоћ неће бити довољни за окончање кризе у Сирији.

УН се надају да ће у понедељак допремити помоћ у Мудамију, у среду у Забадани, Куфреју, Фуу и Мадају, а у петак у Кафр Батну.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво