Техеран: Не треба нам ничија дозвола за ракетни програм

Шеф иранске дипломатије Мухамед Џавад Зариф рекао је да ће Техеран наставити да развија свој ракетни програм пошто му није потребна "ничија дозвола" да ојача своје одбрамбене капацитете.

Зариф је додао да ће се "ирански ракетни програм наставити упркос препрекама и биће обезбеђен са свим неопходним материјалом и опремом", наводи Раша тудеј.

Иранска влада је у више наврата истицала да балистичке ракете које тренутно развија не потпадају под ограничења наметнута резолуцијом Савета безбедности УН, јер не носе нуклеарне бојеве главе.

"Ракетне пробе које спроводи Иран немају никакве везе за резолуцијом СБ УН 2231, пошто иранске ракете нису дизајниране да испоруче нуклеарне бојеве главе", рекао је раније Зариф, преноси Тас.

Коментаришући однос Ирана са САД, Зариф је поручио да Америка треба да напусти свој "менталитет санкција".

"Ми и даље чекамо да видимо да ли САД показују посвећеност својим обавезама (у вези са укидањем санкција) или не", закључио је шеф иранске дипломатије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи