Читај ми!

Кадиров: Моје председничко време је истекло

Чеченски лидер Рамзан Кадиров изјавио је да је његово време на месту председника Чеченије истекло.

"Са задовољством", рекао је Кадиров за телевизијски канал "НТВ", одговарајући на питање да ли би желео да поднесе оставку.

"Сада мислим да руководство земље треба да пронађе другу особу како моје име не би могло да буде употребљено против мојих сународника", казао је он и додао да не може да именује могућег наследника.

Кадиров је демантовао наговештаје о свом будућем раду у влади, пренео је Тас.

"Могу да видим себе у својој породици, у свом приватном животу и у изучавању ислама. Уколико постоји потреба да се узме ашов, пушка или ранац, увек сам спреман", навео је Кадиров.

Почетком седмице, Кадиров је поручио да верује да је његова мисија као лидера Чеченије окончана и да је спреман за други посао уколико то буде од њега тражило руководство земље.

"Сада су друга времена са економске, социјалне тачке гледишта. Ми имамо у тиму стручније људе. Сматрам да сам ја испунио своју дужност. Све је воља Алаха. Ја сам пешадинац. Ако кажу даље служи, служићу. Ако кажу збогом, казаћу збогом“", нагласио је Кадиров.

У Кремљу су рекли сматрају да је преурањено говорити о тој теми, "јер његов мандат није истекао"“.

Кадиров је истакао да је његов сан је да оформи батаљон, да стане на његово чело и да се бори против руских непријатеља "где год да је то потребно".

Он је и раније изјављивао да је спреман да у сваком тренутку напусти место лидера Чеченије и да оде да ратује, на пример у Сирију или у Донбас, ако тако нареди руски председник Владимир Путин, подсетио је Спутњик.

Кадиров је на челу Чеченије још од 2007, а његов други петогодишњи мандат истиче 5. априла.

Следећи председник Чеченије биће изабран на непосредним изборима, 18. септембра ове године.

Кандидате за место председника Чеченије предложиће политичке партије.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво