Захарова: Москва не подржава Асада већ борбу против тероризма

Русија не подржава режим председника Сирије Башара ел Асада, али дели његове циљеве у борби против тероризма, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

"Ми не подржавамо режим Асада, али га подржавамо у борби против тероризма, подржавамо опозицију и Курде који се боре против Исламске државе", рекла је Марија Захарова.

Она је навела да је реч о томе да се не може "испоручивати оружје незаконитим формацијама заобилазећи Дамаск, да је велика грешка споља смењивати режим".

"Међутим, у борби Дамаска и опозиције ми нисмо стајали ни на чију стану. Штитили смо суверенитет Сирије и међународно право“, казала је Захарова, пренео је Спутњик.

По њеним речима, покушаји да се сачува и обори режим споља - не води ничему.

"Вештачка творевина неће дуго трајати, чували је - не чували. Не може ниједан модел ко год да га подржава или разбија споља бити прави за државу. То је погубан пут, а таквих примера има много", сматра Марија Захарова.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво