Снаге сиријских Курда за поштовање примирја

Оружане снаге сиријских Курда, познате као "Јединице за заштиту народа", поштоваће прекид ватре у Сирији који су предложиле САД и Русија.

Вођа Јединице Редул Кселил је за Ројтерс рекао та група придаје велику важност плану, истичући да ће га се држати у потпуности.

"Ипак, задржаћемо право да одговоримо на било какву агресију, у оквирима легитимне самоодбране", рекао је Кселил.

"Јединице за заштиту народа" је важан партнер коалиције на челу са САД која се у Сирији бори против Исламске државе, али се те снаге сиријских Курда такође последњих недеља боре против сиријских побуњеничких група у близини Алепа на северозападу Сирије.

Нешто раније данас је и главна сиријска опозициона група саопштила да ће поштовати привремени прекид ватре у Сирији "током две недеље".

"Високи комитет за преговоре верује да ће привремени прекид ватре од две недеље омогућити да се одреди посвећеност друге стране примирју", наводи се у саопштењу сиријске опозиције, пренела је агенција АП.

Сиријска Влада је у уторак саопштила да је прихватила услове споразума о прекиду ватре у Сирији који су предложиле САД и Русија, саопштило је сиријско министарство спољних послова.

Влада ће обуставити оружане операције, али ће "наставити са антитерористичкмн напорима" против Исламске државе, Ал Каиде и њених огранака, наводи се у саопштењу.

САД и Русија су објавиле договор о прекиду непријатељства у Сирији, који ће бити на снази од суботе и који не укључује екстремистичке групе Исламска држава и Нусра фронта.

Споразум ступа на снагу у петак у поноћ по сиријском времену, навеле су САД и Русија у заједничком саопштењу које је објавио амерички Стејт департмент.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи