НАТО помаже Турској и Грчкој у Егејском мору

Савезници НАТО усагласили су се око плана да њихови бродови у Егејском мору помогну Турској и Грчкој у борби против криминалних мрежа које кријумчаре избеглице у Европу, саопштио је генерални секретар Алијансе Јенс Столтенберг.

Током разговора у Бриселу, који су трајали до дубоко у ноћ, изасланици држава-чланица НАТО су размотрили на који начин бродови упућени у Егеј почетком месеца могу да сарађују са турском и грчком обалском стражом, као и Фронтексом, у спасавању избеглица на мору и њиховом враћању у Турску.

Столтенберг је у саопштењу навео да грчке снаге неће патролирати у територијалним водама и ваздушном простору Турске и обрнуто.

Односи Грчке и Турске су затегнути, а Атина је оптужила Анкару да покушава да угрози споразум министара одбране НАТО од 11. фебруара о распоређивању бродова у Егеју, пренео је Ројтерс.
Столтенберг је додао да ће други бродови НАТО моћи да плове територијалним водама Грчке и Турске.

"У случају да особе које буду спасене долазе из Турске, оне ће бити враћене у Турску", навео је Столтенберг.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво