Читај ми!

На лету патријарха Кирила избегнута несрећа

Лет патријарха московског и целе Русије Кирила за Антарктик пре неколико дана умало се није трагично завршио када је пукао први заштитни слој предњег стакла авиона на висини од 9.000 метара, што је могло да доведе до декомпресије кабине.

Патријарх Кирил је неколико дана након инцидента испричао се авион налазио на висини од 9.000 метара у тренутку несреће и да би на таквој висини имали мало шансе да стигну до копна у случају декомпресије.

"Предње стакло се састоји из два слоја, а први слој који трпи највећи притисак се разлетео у парам парчад. Пилот је прокоментарисао да је у питању веома опасна ситуација, те да је неопходно хитно се вратити како би се заменио авион. Ја сам се наравно сложио и предложио да лети на висини од 4.000 метара како би у случају декомпресије сви у авиону остали живи", рекао је патријарх, преноси Спутњик.

Додао је да није могао да откаже своју посету Антарктику, упркос томе што је лет био веома ризичан.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара