Џеб Буш се повукао из изборне трке

На унутарстраначким изборима у Невади, кандидат демократа Хилари Клинтон однела је тесну победу над Бернијем Сандерсом. Доналд Трамп је у Јужној Каролини освојио највише гласова међу републиканским кандидатима. Међутим, вест вечери је повлачење бившег гувернера Флориде Џеба Буша из изборне трке.

Донaлд Трамп убедљиво је победио своје противкандидате у Јужној Каролини освојивши 33 одсто гласова, готово 10 процената више од другопласираних.

"Бројни аналичари рекли су да ако неколицина кандидата одустане, њихови гласови ће отићи неком другом и тај неко ће се изједначити са Трампом. То су, ако могу сакрастично да кажем, генијалци. Они не схватају да ћу ја, ако неко од кандидата одустане, такође добити велики број гласова, пошто се гласови не сабирају", рекао је Трамп.

Говерећи то, иако није поменуо његове име, Трамп је мислио на ноћашње повлачење бившег гувернера Флориде Џеба Буша из изборе трке. Иако разочаран исходом, Буш сматра да је водио позитивну кампању.

"Поносан сам на кампању коју смо водили а чији је циљ био да ујединимо земљу и заговарамо конзервативна решења која ће Американцима пружити могућност да се подигну и достигну потенцијал који им је Бог подарио. Међутим, бирачи у Ајови, Њу Хемпширу и Јужној Каролини су рекли своје, што поштујем и због тога вечерас обустављам своју кампању", истакао је Буш.

Још увек је неизвесно ко ће од републиканаца освојити друго место пошто сенаторе Марка Рубија и Теда Круза дели мање од 1.000 гласова.

Код демократа није било великих изненађења Хилари Клинтон је победила Бернија Сендерса у Невади са више од пет процената 52,7 према 47,2.

"Истина је да нисмо земља са једним проблемом. Потребно нам је више од плана велике банке, средњој класи је потребна повишица и потребно нам је више радних места. Потребни су нам послови који ће остати у овој земљи и пружити достојанство радницима у будућности", поручила је Клинтонова.

Следећи унутастранчки избори, овога пута републикански, одржавају се у уторак у Невади, а онда 1. марта следи такозвани суперуторак када ће се гласати у 13 држава.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи