Читај ми!

САД погодиле камп Исламске државе у Либији

Тридесет џихадиста убијено у нападу америчке авијације на камп Исламске државе у Либији. Међу убијенима је и један екстремистички вођа, наводе амерички званичници.

Америчка авијација је погодила камп ИД у Либији. Мета су били џихадисти осумњичени да стоје иза прошлогодишњег напада.

У нападу је убијено и више од 30 чланова ИД, рекао је званичник који није желео да буде именован.

Зграда која је гађана јутрос у зору налази се у месту Сабрата, 70 километара западно од Триполија.

Кућа је потпуно уништена, рекао је градски званичник Хусеин ел Давади и додао да су већина убијених Тунишани који су вероватно чланови Исламске државе.

Градоначелник града Сабратe, на западу Либије, рекао је Ројтерсу да су неидентификовани авиони извршили ваздушне нападе, у којима је убијено 40 особа, пренео је Ројтерс.

Неименовани западни званичник наводи да се у кампу ИД налазио и високи туниски вођа те екстремистичке групе повезане са прошлогодишњим нападима у Тунису, у музеју Бардо и у Сусу, преноси Би-Би-Си

Име екстремистичког вође наведено је као Нуредин Шушане.

Иако ИД делује и у другим земљама укључујући Авганистан, Либија се сматра фокусом џихадистичке организације изван Сирије и Ирака.

Америчка војска помно прати кретање ИД у Либији, а мали тимови америчког војног особља већ месецима циркулишу том земљом.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво