Читај ми!

Могерини: Нема знакова новог хладног рата са Русијом

Висока представница ЕУ за спољну политику и безбедност Федерика Могерини изјавила је да нема знакова новог хладног рата са Русијом, иако је руски премијер Дмитриј Медведев пре неколико дана упозорио на то. ЕУ апелује на Турску да обустави акције у Сирији.

"Не видим атмосферу хладног рата у последњим данима", рекла је Федерика Могерини новинарима пред почетак састанка шефова дипломатија држава-чланица ЕУ.

Дмитриј Медведев је на минхенској Безбедносној конференцији прошле недеље рекао да су односи Русије и Запада "склизнули у нови хладни рат".

Његова изјава уследила је након што су се светске силе постигле договор о обустављању непријатеољстава у Сирији.

Могеринијева је уједно позвала све стране које су учествовале у постизању тог договар да га се придржавају, преноси Ројтерс.

Литвански министар спољних послова Линас Линкевичијус изјавио је, међутим, да Русија игра другачију игру. "Алепо је лакмус-тест за све што се дешава у Сирији", рекао је Линкевичијус.

ЕУ апелује на Турску да обустави акције у Сирији

Званичници ЕУ апеловали су на Турску да обустави своје војне акције у Сирији након што су током викенда турске снаге гранатирале позиције курдске милиције коју подржавју САД.

Федерика Могерини је рекла да су само пре неколико дана, сви, укључујући и Турску седели заједно за столом дискутујући о корацима у циљу деескалације и прекида непријатељстава.

Нови сукоби "очигледно нису оно што очекујемо", рекла је Федерика Могерини, преноси АП.

Берт Кендерс шеф дипломатије Холандије, председавајуће ЕУ, рекао је да постоји  план за обустављање непријатељстава и да сматра да сви треба да га се придржавају.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара