Кијев забранио улазак руским камионима, Москва одговара истом мером

Више од 500 руских камиона је спречено да са територије ЕУ уђе у Украјину услед одлуке украјинске владe да забрани руским превозницима улазак у земљу.

Влада је одлуком подржала украјинске националисте који су организовали блокаде на северу и западу земље, захтевајући да се спречи транзит руских добара, јавља РТ.

Премијер Украјине Арсениј Јацењук рекао је да ће транзит руских камиона бити забрањен све док Москва не објасни промене које је увела у вези са проласком украјинских камиона кроз Русију.

Русија је реаговала истом и мером и забранила указак украјинским камионима.

"Мере ће бити на снази до решавања нелегалне блокаде руских возила коју Украјина спроводи на својој територији", саопштило је руско министарство саобраћаја.

Министарство је додало да је у питању "флагрантно кршење" споразума Русије и Украјине о међународном саобраћају.

Почетком ове године Москва је суспендовала споразум о слободној трговини са Кијевом, тврдећи да је отворена граница између Украјине и ЕУ опасност по руске интересе и економску сигурност.

Кремљ је такође забранио увоз хране из Украјине, као одговор на придруживање Кијева санкцијама Русији.

Руски камиони који путују из ЕУ приморани су да пролазе кроз Украјину, Словачку и Мађарску јер им је Пољска забранила улаз, након што је руско-пољски уговор о транзиту истекао.

 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво