Читај ми!

Валс: Копнена офанзива била би одлучујућа у борби против ИД

Француски премијер Мануел Валс изјавио је да би копнена офанзива у Сирији, у којој би евентуално учествовале снаге других арапских земаља, била "одлучујућа" у борби против екстремиста Исламске државе.

"Копнена офанзива локалних снага, као и неких арапских држава ако желе да учествују, одлучујућа је (у борби против ИД), бар у смислу задржавања освојених зона", рекао је Валс у данас објављеном разговору с новинарима медијске групе "Функе", преноси АФП.

Шеф француске владе је, међутим, рекао да је свака земља "господар својих одлука".

"Што се тиче Француске, она нема намеру да шаље копнене снаге у борбу против Исламске државе", рекао је Мануел Валс.

Саудијска Арабија је прошле недеље саопштила да је спремна да пошаље копнене снаге у Сирију да се боре против Исламске државе, ако међународна коалиција која се бори против те екстремистичке групе тако одлучи.

Руски премијер Дмитриј Медведев оценио је да би укључивање копнених снага у сиријски конфликт могло да изазове дуготрајни рат.

САД и Русија постигли су ноћас у Минхену договор о окончању непријатељстава у Сирији, како би почео мировни процес и прекинуо се егзодус цивила.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи