Читај ми!

Давутоглу: Вратићемо историјски дуг браћи из Алепа

Турски премијер Ахмет Давутоглу поручио је да ће Анкара вратити "историјски дуг браћи из Алепа" која су почетком 20. века помогла у одбрани Турске, пренели су турски медији.

"Вратићемо свој историјски дуг. Некада, наша браћа из Алепа су бранила наше градове, а сада ћемо ми бранити историјски Алепо", рекао је Давутоглу.

Турски премијер је на састанку своје Партије за правду и развој рекао да "цела Турска стоји иза својих бранитеља", пренела је Раша тудеј.

Давутоглу је ово изјавио неколико дана након што је портпарол руског министарства одбране Игор Конашенков рекао да Русија има озбиљних разлога да сумња да Турска припрема војни упад у Сирију.

"Руско министарство одбране региструје све већи број знакова тајних припрема турских оружаних снага за активне акције на територији Сирије", навео је Конашенков у саопштењу.

Додао је и да Турска "снабдева терористе" у сиријским градовима Идлиб и Алепо "људством и наоружањем", наводи РТ.

Из турске владе је потом саопштено да Анкара не планира војни напад на Сирију и да су приче у Русији о таквим акцијама пропаганда.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво