Читај ми!

Обавештајци: Исламска држава спрема нападе на САД

Вође Исламске државе одлучне су да нападну мете у САД ове године, рекли су амерички обавештајни званичници.

Шеф Националне безбедности Џејмс Клапер истиче да је Исламска држава "озбиљна претња" као организација која може да "усмери и инспирише нападе на велики број циљева широм света".

Директор америчке војне обавештајне службе генерал Винсент Стјуарт рекао је да ће терористи вероватно извести још напада у Европи, а потом покушати и нападе на територији САД.

Према његовим речима, америчке обавештајне агенције верују да ће вође Исламске државе пре бити "веома умешане у директне нападе него то ће само охрабривати усамљене нападаче".

Клапер је као терористичку претњу навео и Ал Каиду, али је додао да су опасност за америчке интересе и сајбер напади из Кине, Русије и Северне Кореје која такође наставља да јача свој нуклеарни програм.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво