Давутоглу: И НАТО радари видели упад руског авиона

И турски и НАТО радари детектовали су да је руски авион нарушио турски ваздушни простор, изјавио је турски премијер Ахмет Давутоглу, оповргавајући тврдње Русије да је реч о "чистој пропаганди".

Турска је саопштила у суботу да је руски авион „су-34" нарушио њен ваздушни простор упркос бројим упозорењима, али је Русија демантовала да је упада било, пренео је Ројтерс.

"Русија не може да прикрије нарушавање нашег ваздушног простора. Немогуће је сакрити такав инцидент као да се није догодио или измислити нарушавање уколико се није десило", рекао је Давутоглу на конференцији за новинаре у Ријаду.

"Турска апсолутно нема никакву намеру да појачава напетости са Русијом, али остајемо осетљиви када је реч о заштити нашег ваздушног простора", казао је Давутоглу.

Портпарол руског министарства одбране, генерал-мајор Игор Конашенков демантовао је раније да је било какав руски авион ушао у турски ваздушни простор и окарактерисао наводе Турске као "чисту пропаганду".

У сличном инциденту у новембру, турска војска је оборила руски авион у мисији изнад Сирије, уз образложење да је нарушио ваздушни простор те државе, што је довело до погоршања дипломатских односа две земље, а Москва је Анкари увела економске санкције.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво