Маскиране банде нападају мигранте у Шведској

Стотинак маскираних људи, наводно чланова неонацистичких банди, извршило је ноћас више напада на мигранте у Стокхлому, саопштила је шведска полиција.

Полиција је појачала присуство у центру града распоредивши специјалне и хеликоптерске јединице након што је сазнала да су екстремисти планирали синоћ "нападе на малолетне мигранте без пратње" у граду.

"Пролазио сам и видео групу маскираних младића одевених у црно како почињу да туку странце. Видео сам како малтретирају троје људи", рекао је један очевидац за лист Афтонбладет.

Потпарол полиције Тове Хаг рекао је да до подне полиција није примила никакву тужбу за нападе, али је један мушкарац (46) ухапшен пошто је напао полицајце у цивилу.

Још тројица су на кратко приведена због угрожавања јавног реда и мира, а једно лице је осумњичено за ношење ножа, преноси АФП.

Стотинак људи покривеног лица сишло је синоћ на Трг Сергелса Торга који је популарно састајалиште младих људи, укључујући и мигранте, преноси Афтонбладет и наводи речи једног очевица који каже да су се припадници маскиране групе окомили на "људе другачијег изгледа".

Интернет портал Нордфронт, онлајн форум неонацистичког покрета СМР, наводи да његови "извори" откривају да се "око 100 хулигана" навијача фудбалских клубова АИК и Ђургаден окупило у петак како би се окомили на људе који долазе са севера Африке.

Шведска је међу чланицама ЕУ, земља са највишим бројем избеглица по глави становника, али је последњих дана најавила да ће протерати десетине хиљада људи како би се изборила са великим приливом избеглица.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара