САД: Руски Су-27 пресрео амерички авион

Амерички извиђачки авион РЦ-135У, пресрео је руски ловац Су-27 у међународном ваздушном простору, саопштио је званични представник војног ресора САД, потпуковник Мишел Балданза.

Представник Министарства одбране САД каже да је 25. јануара 2016. године, америчког РЦ-135У који је изводио лет обичном трасом у међународном ваздушном простору изнад Црног мора пресрео је руски Су-27 у небезбедном и непрофесионалном маниру.

Портал Washington Free Beacon, позивајући се на војног званичника, тврди да се Су-27 приближио према америчком авиону на растојању од 20 фита (мало више од шест метара).

Неко време су летели један поред другог, а затим је Су-27 направио оштар заокрет и ушао у страну.

Руски и амерички војници спровели су јуче у режиму видео-конференције још једну рунду консултација о безбедности летова на небу изнад Сирије.

Након тога, Пентагон је објавио саопштење за медије, али о наводном инциденту изнад Црног мора у њему није било речи.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи