Обама: Спречити ширење Исламске државе

Амерички председник Барак Обама наложио је својим саветницима за националну безбедност да појачају напоре да би се спречиле тежње Исламске државе да се прошири на територију Либије и других земаља, саопштила је Бела кућа.

"Председник је свом тиму за националну безбедност наложио да и даље улаже напоре у јачању подршке у порби против тероризма у Либији и другим земљама где Исламска држава настоји да буде присутна", наводи се у саопштењу Беле куће.

Екстремисти Исламске државе су искористили хаос у Либији и ушли у град Сирт, а овог месеца су извели неколико напада на тамошња нафтна постројења, навео је Ројтерс.

Амерички министар одбране Ештон Картер је јуче изјавио да је Исламска држава успоставља кампове за обуку у Либији где дочекује стране борце, као што је претходних година радила у Ираку и Сирији.

Портпарол Пентагона Питер Кук је недавно рекао да су САД већ упутиле "мањи број војног особља" у Либију да би "у разговору са локалним снагама добили јаснију слику о томе шта се тамо тачно дешава".

Кук је тада рекао и да се "разматрају војне опције".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи