Финска планира депортацију 20.000 избеглица

Финске власти процењују да ће депортовати 20.000 избеглица од укупно 32.000 људи који су током прошле године у тој земљи затражили азил, саопштило је финско Министарство унутрашњих послова.

У Финској сваке године буде одбијено око 60 одсто захтева за азил, али је ове године бројка велика зато што је током 2015. у Финску стигло далеко више избеглица него ранијих година, пренео је Ројтерс.

"Тренутна процена износи 20.000, али би то могао да промени број тражилаца азила који одлуче добровољно да се врате кући", рекла је званичница финског Министарства унутрашњих послова Паиви Нерг.

То би значило да ће бити депортовано око 62 одсто од укупног броја људи који су затражили азил. Ради поређења, 2014. године тај проценат је износио 56 одсто, али је тада било само 3.651 захтев за азил.

Паиви Нерг је изјавила да Министарство намерава да оснује посебне транзитне центре за оне који ће бити депортовани, док ће се они који се одлуче за добровољни одлазак налазити у одвојеним центрима.

Додала је да је око 4.000 азиланата већ повукло своје захтеве за азил.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се