Баварска влада прети тужбом савезној влади

Немачка покрајина Баварска запретила је тужбом савезној влади на челу са канцеларком Ангелом Меркел, уколико не предузме мере за додатно обезбеђење немачке границе и смањење броја тражилаца азила.

Гувернер Баварске Хорст Зехофер је Меркеловој послао писмо у којем је навео захтеве попут "ефикасне граничне контроле" на свим граничним прелазима и увођење годишњег лимита за пријем избеглица у Немачку на 200.000, саопштила је влада у Берлину, а пренела агенција АП.

Немачка је прошле године прихватила готово 1,1 милион избеглица.

Захтеви баварске владе, као и претња тужбом при Савезном уставном суду уколико Берлин је испуни захтеве Баварске, која је најјужнија покрајина и прва у коју стижу избеглице, нису ништа ново.

Оно што је ново је то што је Баварска послала савезној влади званично писмо, што је повећало напетости у владајућој коалицији, наводи АП.

У Баварској је на власти Хришћанско-социјална унија, регионална сестринска странка Хришћанско-демократске уније на чијем је челу Меркелова.

Зехофер се већ месецима супроставља Меркеловој због њене политике "отворених врата" према избеглицама и све гласније тражи ограничење броја избеглица које ће Немачка примити.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи