Исламска држава чува авион А-10 од пензије?

Џихадисти Исламске државе су одлучни да униште све што им се нађе на путу док освајају територије у Ираку и Сирији, међутим, изгледа да су ненамерно спасили од пензионисања флоту америчких авиона А-10.

Заменик шефа ваздушних снага САД генерал Дејвид Голдфин рекао је да су успон Исламске државе, као и ваздушна кампања САД променили планове о пензионисању авиона А-10 који су уведени у употребу још 1975. године.

Планирано је да авиони Ф-35 замене А-10, али они су још у фази тестирања.

A-10 тандерболт је амерички борбени авион, специјално пројектован за блиску подршку копненим снагама, из ваздушног простора.

Реч је о двомоторном авиону који може да се користи против свих циљева на копну, укључујући тенкове и друга оклопна возила.

Авион се најбоље показао у борби против џихадиста у новембру, када је заједно са АЦ-130 учествовао у мисији у којој је уништено 116 танкера са нафтом ИД.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи