Читај ми!

Нетанијаху: Нећемо допустити да Иран дође до нуклеарног оружја

Израелски премијер Бењамин Нетанијаху упозорио је Иран да му Израел неће допустити да дође до нуклеарног оружја, након што су САД и Европска унија укинуле санкције званичном Техерану захваљујући примени нуклеарног споразума.

Премијер Израела се оштро противио склапању нуклеарног споразума између Ирана и шест светских сила у јулу прошле године, тврдећи да то неће спречити Техеран да произведе нуклеарно оружје.

"Политика Израела је била и биће следећа: да не допусти Ирану да дође до нуклеарног оружја", истакао је Нетанијаху на састанку свог кабинета.

Премијер Израела је додао и да ће укидање санкција омогућити Ирану да додатно подржи милитанте у региону преко којих ратује, укључујући непријатеља Израела – либанску проиранску паравојну организацију Хезболах.

Израел не искључује могућност употребе војне силе како би спречио Иран да произведе нуклеарно оружје, али аналитичари истичу да је једнострана акција веома мало вероватна.

Нетанијаху је навео да ће Израел наставити да прати у којој мери Иран поштује споразуме о "нуклеарној енергији, балистичким ракетама и тероризму", како би на време уочио могућа кршења.

Уколико дође до кршења, међународна заједница би требало да "предузме оштре и агресивне санкције" против Ирана, истакао је израелски премијер, додајући да је његова земља "спремна да се суочи са сваком претњом".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи