Читај ми!

Качињски: Нема предаје, ни компромиса

У Европској унији нема консензуса о евентуалном увођењу санкција Пољској због могућег кршења прописа ЕУ када је реч о правној држави, рекао је лидер пољске владајуће Партије права и правде Јарослав Качињски поручивши да Варшава наставља својим путем.

Качињски је оценио да у ЕУ не постоји консензус по питању евентуалног увођења санкција Пољској.

"Морамо да идемо својим путем, а не да се покоравамо нечијем притиску. Нека се нико не заварава да ће бити предаје или компромиса", рекао је Качињски у интервју за пољски лист Жечпосполита.

Европска комисија је одлучила да отпочне прелиминарну фазу формалне процедуре процене о томе да ли пољска влада својом реформом Уставног суда крши прописе ЕУ о владавини права.

"То ће дефакто затворити ту дискусију", нагласио је Качињски који формално не обавља никакву државну функцију, али се верује да има велики утицај на одлуке владе или председника, наводи Ројтерс.

Мађарски премијер Виктор Орбан је већ рекао да ће ставити вето на евентуалне санкције Пољској, подсећа Ројтерс.

Качињски је такође одбацио критике ЕУ на рачун нове пољске владе. "Нападају нас ни због чега. Ако негде политичка коректност и закон забрањују да се говори онда то није Пољска", рекао је Качињски.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи