Читај ми!

САД: Ухапшен због покушаја да се прикључи ИД

Америчке власти ухапсиле су једног мушкарца због покушаја да отпутује у Сирију како би се придружио Исламској држави, док је његов саучесник ухапшен јер му је у томе помагао, саопштиле су америчке власти.

Џозеф Хасан Фарок и Махмуд Амин Мухамед Елхасан из Вудбриџа у савезној држави Вирџинији су оптужени за "криминалне активности повезане са Фароковим покушајем да отпутује у Сирију" како би се прикључио џихадистима.

Агенти ФБИ су ухапсили Фарока у петак на локалном аеродрому, док је покушавао да се укрца на лет за Чикаго, "одакле је намеравао да одлети за престоницу Јордана Аман, а затим за Сирију", наводи се у саопштењу Министарства.

Елхасан је ухапшен у петак у Вудбриџу, након што се вратио кући пошто је претходно одвезао Фарока на лет за Чикаго.

Фарок, иначе амерички држављанин пореклом из Пенсилваније, оптужен је "за покушај пружања материјалне помоћи и ресурса страној терористичкој организацији Исламској држави".

Елхасан, пореклом из Судана, оптужен је за помоћ Фароку у реализацији његових планова.

Уколико буду проглашени кривима, Фароку и Елхасану прете затворске казне у максималном трајању од 20 година.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво