Читај ми!

Немачка, избеглицама мушког пола забрањен долазак на базен

У Борнхајму, граду на западу Немачке, избеглицама мушког пола је забрањен долазак на базен пошто су се жене које се ту купају и женски чланови особља жалили да их узнемиравају.

Шеф градског одељења за социјалну заштиту Маркус Шнапка изјавио је да су се посетиоци базена жалили да их мушкарци који живе у оближњем центру за азиланте сексуално узнемиравају.

Шнапка је рекао да притужбе нису биле на кривичном нивоу и да се због тога управа базена сложила да се забрана укине када социјални радници потврде да су мушкарци "схватили поруку".

Борнхајм се налази неколико километара јужно од Келна, где је у новогодишњој ноћи пријављено на стотине случајева пљачке и сексуалних напада за шта су, према наводима полиције, већином одговорни странци.

Према најновијим анкетама, све више Немаца је забринуто за могућност земље да интегрише огроман број азиланата који су дошли прошле године.

Како је пренела агенција АП, 66 одсто од 1.203 испитаника сматра да Немачка не може да се избори са приливом миграната, што је 20 одсто више него у децембру.

Број оних који мисле да то држава може опао је са 51 на 37 одсто.

Испитивање је обављено у периоду од 12. до 14. јануара за телевизију ЗДФ.

Чак 70 одсто Немаца мисли да ће криминал бити у порасту, што је за осам процената више у односу на анкету из октобра.

Анкета показује и да је подршка немачкој владајућој коалицији канцеларке Ангеле Меркел опала за два одсто после дешавања у Келну.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво