Позив Пјонгјангу за обнову преговора

Званичници Кине, Јапана и Јужне Кореје позвали Пјонгјанг на хитно обнављање мултилатералних преговора о нуклеарном наоружању Северне Кореје.

Кина, Јапан и Јужна Кореја позвале су на "хитно обнављање" мултилатералних преговора о проблему нуклеарног наоружања Северне Кореје.

"Остајемо привржени дијалогу и разговору и наставићемо да радимо на проналажењу мировних начина како би се наставио процес смањења нуклеарног наоружања корејског полуострва", наводи се у заједничком саопштењу званичника три државе који су се састали у Пекингу.

"Заједно са осталим заинтересованим странама уложићемо заједничке напоре за што хитније обнављање преговора представника шест држава у циљу очувања мира и стабилности североисточној Азији и изградње Азије у којој би владао мир, хармонија и просперитет", додаје се у саопштењу.

Северна Кореја је у априлу, након што су Уједињене Нације донеле одлуку о увођењу санкција, напустила преговарачки сто на којем учествују још Јапан, Јужна Кореја, Русија, Кина и САД.

Кинески премијер састао се у Пекингу са јапанским премијером Јукиом Хатојамом и јужнокорејским председником Ли Мијунг Баком са којима је разматрао могућности за обнављање преговора о нуклеарном наоружању Северне Кореје.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи