Читај ми!

Директор "Фолксвагена": Опоравак неће бити шетња парком

Опоравак од скандала са варањем на тестовима издувних гасова "неће бити шетња парком", рекао је директор "Фолксвагена" Матијас Милер радницима у јединој америчкој фабрици те немачке компаније.

Милер се обратио радницима дан после састанка са шефицом америчке Агенције за заштиту животне средине са којом је разговарао о настојањима Фолксвагена да своја дизел возила усагласи са законима САД.

"Не треба само да поправимо наше аутомобиле. Морамо такође да поправимо наш кредибилитет. То неће бити шетња парком", нагласио је Милер.

"Фолксваген" је прошле године признао да је у стотине хиљада дизел возила уграђен софтвер који је омогућавао варање на мерењима издувних гасова, пошто је то обелоданила Агенција за заштиту животне средине.

"Погрешили смо и морамо да поправимо ту грешку", рекао је Милер за АП после говора у фабрици у граду Чатануга.

Директор "Фолксвагена" истакао је да ће бити потребно време да се то уради и да разуме нестрпљење.

"И ја сам нестрпљив. Ја такође волим брже решење, али ово морамо пажљиво да урадимо", рекао је Милер.

Високи званичник Агенције за заштиту животне средине рекао је у Детроиту да су предлози "Фолксвагена" незадовољавајући у многим областима и да ће разговори бити настављени.

"Фолксваген" има две опције за поправку спорних возила, али су обе скупе, па стручњаци кажу да је можда јефтиније да се откупе старији модели.

Милер је нагласио да се "Фолксваген" договорио са властима да о следећим корацима не говори јавно.

"Наша одговорност је да пронађемо најбоље могуће решење за наше купце и за животну средину", закључио је директор Милер.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи