Годишњица напада на кошер-маркет у Паризу

Француска обележила годину дана од напада на јеврејску продавницу у Паризу у којој је џихадиста Амеди Кулибали убио четири Јевреја, пре него што га је убила полиција.

Комеморативно окупљање је почело касно после подне због шабата, јеврејског дана одмора, испред јеврејске продавнице где су запаљене свеће за ове и жртве терористичког напада два дана раније 7. јануара 2015.

У та два напада у Паризу убијено је 17 особа, међу којима новинари и карикатуристи француског сатиричног листа Шарли ебдо.

На скуп су дошли они које је Кулибали отео, као и породице жртава.

Недеља комеморације жртвама напада у јануару 2015. биће завршена сутра великим скупом на париском Тргу Републике.

На скупу ће бити одата пошта свим жртвама терористичких напада у Француској током прошле године.

Десет месеци после напада на Шарли ебдо и јеврејску продавницу, догодио се још већи напад, 13. новембра 2015. када је страдало 130 особа и више од 350 је рањено.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво