Меркелова за измене закона ради лакше депортације

Немачка канцеларка Ангела Меркел рекла је да подржава правне измене које ће омогућити лакшу депортацију миграната који су починили кривична дела, након што су власти обелоданиле да је велики број тражилаца азила оптужен за насиље почињено током Нове године у Немачкој.

Према садашњем закону, тражиоци азила могу силом бити враћени у земљу порекла искључиво уколико су осуђени на затворске казне од најмање три године и ако им у земљама порекла нису угрожени животи, пренео је АФП.

Промена става долази након што је група мушкараца, које су очевици описали као већином Арапе, сексуално напала десетине жена у Келну током новогодишње вечери.

Немачка канцеларка сматра да је време да се постави питање "када мигранти губе право да остану са нама".

Треба се запитати да ли је било неопходно урадити тако нешто и раније, навела је Меркелова и додала да су промене неопходе, како због Немаца, тако и због избеглица које нису имале везе са догађајима у Келну.

Немачка канцеларка је и раније позивала на покретање дискусије о томе треба ли пооштрити политику депортације, али је ово први пут да је експлицитно подржала измене закона које би је олакшале, наводи АФП.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи