Сеул поп песмама и вестима из света против Пјонгјанга

Јужна Кореја одговорила је на севернокорејску пробу хидрогенске бомбе тако што је поново покренула емитовање пропаганде против Пјонгјанга путем великих звучника постављених на границу са својим северним суседом.

Пропаганда је покренута на дан кад је, како се претпоставља, рођендан лидера Северне Кореје Ким Џонг Уна.

Очекује се да ће Пјонгјанг са бесом примити вест о емитовању пропаганде преко звучника, што сматра чином психолошког рата.

Сеул преко звучника емитује популарне јужнокорејске поп песме, вести из света и временску прогнозу, а критикује и нуклеарну пробу Северне Кореје, њену сиромашну привреду и непоштовање људских права, саопштило је јужнокорејско Министарство одбране.

Претходни пут кад је Јужна Кореја у августу на кратко емитовала поруке против Пјонгјанга преко границе, након што то није радила 11 година, две Кореје су размениле артиљеријску ватру, а уследиле су и претње ратом.

Јужнокорејска агенција Јонхап објавила је да су на 11 локација на граници почеле да се емитују гласне поруке са звучника у подне по локалном, односно четири сата по средњеевропском времену, као и да су пограничне трупе у стању највише приправности.

Јонхап је објавио и да је званични Сеул послао војне трупе на границу како би могле брзо да одговоре на сваку евентуалну провокацију Северне Кореје.

Званични Пјонгјанг је пре два дана саопштио да је извео своју прву успешну пробу минијатуризоване хидрогенске бомбе, што још није потврђено, али су уследиле осуде са свих страна света.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи