Кери: Време да Кина промени став према Северној Кореји

Амерички државни секретар Џон Кери рекао је да је у телефонском разговору са кинеским министром спољних послова Вангом Јиом јасно ставио до знања да се став Кине према Северној Кореји показао као неуспешан и да је време да се измени.

Кери је истакао да су САД до сада поштовале став Кине према Северној Кореји, али да, након што је Пјонгјанг наводно тестирао хидрогенску бомбу, мора доћи до промена.

Ји и Кери су се договорили да ће блиско сарађивати да би утврдили кораке које могу да предузму у вези са растућом забринутошћу због недавног севернокорејског нуклеарног теста.

Истовремено, Пентагон је саопштио да америчко министарство одбране и даље разматра са Јужном Корејом различите опције као одговор на тестирање.

Портпарол Стејт департмента Џон Кирби раније је рекао да америчка влада сумња у истинитост тврдње Пјонгјанга да је извео први тест хидрогенске бомбе.

Џош Ернест, портпарол Беле куће, такође је рекао да прве анализе нису у складу са тврдњама Северне Кореје да је успешно тестирала хидрогенску бомбу, преноси АФП.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи