Нове жртве поплава на Филипинима

У поплавама и клизиштима на Филипинима, изазваним вишедневним пљусковима погинуло 135 људи. Поплаве уследиле пошто је олуја Кецана, која је претходно погодила подручје Маниле, однела најмање 337 живота и оставила пола милиона људи без крова над главом.

Најмање 135 људи изгубило је живот у поплавама и клизиштима на Филипинима, изазваним вишедневним пљусковима, саопштиле су данас власти.

Спасилачке екипе извукле су најмање 122 тела из рушевина и тона блата и муља на северу Филипина, где су клизишта, изазвана вишедневним пљусковима, затрпала десетине села.

Гувернер провинције Бенгет Нестор Фонгван рекао је да је у клизиштима погинуло најмање 135 људи, док је Национални савез за координацију у случају невремена, пријавио 13 страдалих у другим деловима земље.

Обилна киша, која пада од суботе, када је земљу захватио тајфун Парма, изазвала је изливање река, а поља су претворена у мочваре, зграде поплављене пренео је Ројтерс.

Поплављено је између 60 и 80 одсто површине приобалне провинције Пангасинан, у којој је евакуисано 30.000 људи, изјавио је потпуковник Ернесто Торес.

"Многи путеви су непроходни, прекривени водом дубине шест до осам стопа, а стотине људи нашле су уточиште на крововима кућа. Ниво воде достигао је други спрат", рекао је Буч Веласко, функционер у Пангасинану задужен за временске непогоде.

Гувернер те провинције Амадо Еспино изјавио је на локалном радију да киша омета напоре спасилачких екипа.

"Изоловани смо, главни путеви су затворени. Поплављени су чак и неки евакуациони центри. Потребна нам је помоћ", казао је Еспино.

Према првим проценама, штета је достигла 43 милиона долара.

Америчка војска је послала војнике стациониране у региону да помогну филипинској влади.

Поплаве су уследиле пошто је олуја Кецана, која је претходно погодила подручје Маниле, однела најмање 337 живота и оставила пола милиона људи без крова над главом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво