Погинуо аустријски политичар Јерг Хајдер

Шеф аустријске ултрадесничарске Слободарске партије Јерг Хајдер погинуо је рано јутрос у саобраћајној несрећи, саопштила је полиција у Клагенфурту.

"Лидер Слободарске партије Јерг Хајдер је преминуо од последица саобраћајне несреће рано јутрос у Клагенфурту", јавила је агенција АПА позивајући се на дежурног у полицији Фрудриха Храста.

Према првим информацијама 58-годишњи Хајдер био је сам у возилу и кретао се магистралним путем јужно од Клагенфурта, када је његово возило скренуло са пута из за сада неутврђених разлога.

Пре саме несреће, Хајдер је претицао друго возило, а жена која се налазила у том аутомобилу је обавестила полицију о удесу.

Хајдер, чије се возлило више пута преврнуло пре него што је излетело са пута, задобио је тешке повреде главе и плућа и преминуо је врло брзо после удеса, саопштила је полиција.

Јерг Хајдер је био на функцији премијера покрајине Корушка.

Хајдер је изазвао велику пажњу јавности 2000, када је његова тадашња странка ФП, из које је изашао 2005., била у коалиционој влади конзервативца Волфганга Шисела.

Антисемитски говори које је тада држао Хајдер изазвали су дипломатске санкције европских земаља које су трајале више месеци.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи