Више од 50 жртава бродолома

Потонуо брод са око 50 имиграната из Африке у близини обале Марока. Пронађено тело једног настрадалог путника.

Један имигрант је спашен са брода који је потонуо у уторак, сат и по времена по испловљавању из мароканске луке Кенитра, за Шпанију.

Брод је био захваћен невременом, на делу мора којим обично плове бродови са илегалним имигрантима из Африке, ка европском континенту.

Власти Марока су послале хеликоптере, у покушају да дођу до преживелих путника, за чију судбину се страхује.

Још увек није утврђена националност имиграната који су покушали да дођу до Шпаније, а једино се зна да су и преживели и настрадали путник, марокански држављани.

Лука Кенитра, 40 километара источно од престонице Рабат, представља необичан избор за испловљавање из Африке, јер је брод морао да пређе 250 километара на опасном и отвореном мору, процењује Би-Би-Си и наводи да бродови са илегалним имигрантима најчешће испловљавају из лука у региону подсахарске Африке.

Неколико хиљада Африканаца годишње покуша да се докопа Европе, али многи од њих не успеју да преживе опасна путовања на непоузданим бродовима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се