Напад на војни аутобус у Тунису, 14 жртава, проглашено ванредно стање

Најмање 14 особа је убијено, а 11 је рањено у нападу на војни аутобус у ком су се налазили припадници туниске председничке страже, јавља Ројтерс. У Тунису уведено ванредно стање. Српски амбасадор Никола Лукић каже да међу страдалима нема цивила.

Извор из кабинета председника Туниса потврдио је да је најмање 14 особа погинуло када су за сада непознати нападачи дигли у ваздух војни аутобус у граду Тунису.

Туниска национална телевизија Ватања навела је да се експлозија догодила у авенији Мухамед Пети у центру туниске престонице, пренела је агенција АП. 

Хитна помоћ је на лицу места, а безбедносне снаге брзо су блокирале подручје.

Узрок експлозије још није познат, наводи британска агенција.

Након експлозије председник Туниса Бежид Каид Есебси увео је ванредно стање у земљи и полицијски час у престоници Тунису.

Амбасадор Србије у Тунису Никола Лукић рекао је Танјугу да међу погинулима нема цивила, већ су страдали само представници председничке гарде.

Лукић је навео да је зграда српског дипломатског представништва у Тунису удаљена око два километра од места напада и да се експлозија није ни чула.

Напоменуо је да је обавеза српских држављана који допутују у ту земљу да се, према упутству Министарства спољних послова, јаве амбасади, а да јављања није ни било у протекле две седмице.

Према његовим речима, српски држављани који су у Тунису, углавном су у мешовитим браковима и станују даље од центра града.

Тунис је ове године претрпео два велика напада на свој туризам. Непознати нападач је убио у јуну 38 особа на плажи, а нешто раније су терористи убили двадесет и једног туристу у музеју "Бардо" у Тунису. Исламска држава је преузела одговорност за оба напада.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво