Француска, власник ресторана продао снимак напада

Власник ресторана "Каза ностра", једног од локала који су били на мети терориста 13. новембра у Паризу, продао је снимак напада који су забележиле његове безбедносне камере за 50.000 евра британском таблоиду "Дејли мејл", јављају француски медији.

Дејли мејл је пре пет дана набавио снимак атентата у Паризу, који су пренели сви светски медији.

На снимку, који је забележила једна од камера у ресторану "Каза ностра", у ком је убијено пет особа, може се видети сав ужас кроз који су гости прошли током напада терориста.

Како преноси телевизија Канал плус, снимак је продат након дужег преговарања и лицитирања. Лондонски таблоид је најпре понудио 12.000 евра, да би на крају власнику ресторана, чије име није наведено, на руке избројао 50.000 евра.

Власник ресторана је уз помоћ хакера пробио шифру коју је претходно полиција ставила на видео-снимак. Након продаје Дејли мејлу, уништио је оригинални хард диск како би могао да таблоиду гарантује ексклузивност.

Француска телевизија је покушала да ступи у контакт са Дејли мејлом, који није желео да коментарише случај, док је власник "Каза ностре" залупио слушалицу новинару који га је позвао.

Прошле недеље је у једном од предграђа Париза примећено неколико особа које су покушавале да видео-снимке продају новинарима.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво