Читај ми!

Идентификовани нападачи у Паризу, међу њима и француски држављанин

Француска полиција је идентификовала једног нападача као француског екстремисту, док је код једног од камиказа који су протекле ноћи извели напад на париски стадион "Стад де Франс" пронашла сиријски пасош, а код другог египатски, јављају француски медији.

Либерасион подсећа да су власти раније данас саопштиле да је осам терориста "неутралисано".

У саопштењу Исламске државе у којем је екстремистичка организација преузела одговорност за синоћне нападе каже се да је реч о "осморици браће која су носила појасеве са експлозивом и јуришне пушке".

Једина засад потврђена информација је да је један од терориста који је учествовао у нападу на концертну дворану Батаклан, где је убијено више од 80 људи, формално идентификован на основу отисака прстију као француски држављанин, а већ је познат Генералној управи унутрашње безбедности (ДГСИ), наводи Либерасион.

Полицијски званичници још нису потврдили идентитет нападача код којих је, наводно, пронађен сиријски, односно египатски пасош.

Истрага је у току, а приоритет је идентификовање осумњичених терориста, док француски медији упозоравају да ће истрага потрајати.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво